Erasmus+ fotópályázat - pályázati feltételek

A Pécsi Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Igazgatóság Mobilitási Programok Irodája Erasmus fotópályázatot hirdet

A pályázó a pályázat benyújtásával kijelenti, hogy a jelen felhívásban foglalt feltételeket megismerte, azokat értelmezést követően, mint akaratával mindenben megegyezőt jóváhagyólag elfogadta.

 

A pályázat témája

A pályázatra olyan képeket vár az Iroda, amelyek egyedi, látványos, személyes módon fejezik ki az Erasmus életérzést, tükrözik az Erasmus program értékeit, felvillantják az ösztöndíjnak köszönhető kaland-, karrierlehetőség vagy közösségi élmény pillanatait.

A fotók az alábbi kategóriákban nevezhetők:

1. Város

2. Természet

3. Közösség

4. Gasztro

5. Selfie

Egy pályázó legfeljebb kategóriánként 1 darab, összesen 5 darab képpel nevezhet.

 

Pályázati határidő

A pályázatok beérkezési határideje 2022. december 2. (péntek éjfél).

 

A pályázók köre

A pályázatban a Pécsi Tudományegyetem hallgatói vehetnek részt.

 

A pályázat benyújtásának módja

A pályázatot az erasmus@pte.hu e-mail címre küldve lehet benyújtani. A beküldött képek nevének tartalmaznia kell a pályázó nevét, a kép címét és a fotó helyszínét. Az e-mail tárgyában kérjük jelezni, hogy ERASMUS fotópályázat.

 

A pályázatok elbírálása

A Pécsi Tudományegyetem a pályázatból kizárja mindazokat a pályázókat, akik pályázatukat nem a jelen felhívásban foglalt feltételeknek megfelelően nyújtják be. A Pécsi Tudományegyetem fenntartja annak jogát, hogy a pályázatból kizárja mindazon pályázókat, akik a pályázat témájától eltérő, illetve az Egyetem által képviselt értékekkel nem összeegyeztethető alkotást nyújtanak be.

A Pécsi Tudományegyetem a pályázati kiírást bármikor visszavonhatja, és a bírálók döntése alapján eredménytelennek nyilváníthatja.

A pályázatokat a Mobilitási Programok Iroda munkatársai bírálják el.

Eredményhirdetés: 2022. december 7. Az Egyetem az eredményről e-mailben értesíti a pályázókat.

Az első három helyezett díjazásban részesül. A legjobb képekből az Egyetem kiállítást rendez, a képek felkerülnek az egyetem honlapjára és felhasználásra kerülnek a népszerűsítési kampányokban.

 

Szerzői jogok

A pályázó pályázata benyújtásával a beküldött alkotások szerzői vagyoni jogairól a Pécsi Tudományegyetem javára kifejezetten lemond, a felhasználás jogát teljes mértékben a Pécsi Tudományegyetemre díjmentesen átruházza.

A pályázó a pályázat benyújtásával nyilatkozik arról, hogy a benyújtott alkotás a saját szellemi terméke, a műre vonatkozó szerzői jogokkal kizárólagosan rendelkezik.

A pályázó a pályázat benyújtásával nyilatkozik arról, hogy a benyújtott alkotást korábban nem hozta nyilvánosságra, kereskedelmi forgalomba, arra másnak felhasználási engedélyt nem adott.

A pályázó hozzájárul, hogy a beküldött alkotásait a Pécsi Tudományegyetem kiállítsa, interneten, valamint kiadványaiban közzétegye, illetve bármilyen más módon felhasználja.

A pályázó pályázata benyújtásával kijelenti, hogy a beküldött alkotásokon esetlegesen szereplő személyek a Ptk. 2:48. (1) bekezdésében foglalt előírásnak megfelelően a képmás elkészítéséhez és felhasználásához hozzájárultak.

 

Adatkezelés, további információ

A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul, hogy a pályázatban megadott személyes adatait a Pécsi Tudományegyetem a pályázati eljárással összefüggésben megismerje és kezelje a pályázati eljárása lebonyolítása, a pályázat elbírálása, és a benyújtott alkotás felhasználásához szükséges terjedelemben és időtartamban. Az adatkezelés célja a pályázat lebonyolítása, jogalapja a pályázó hozzájárulása.

A pályázattal kapcsolatos további tájékoztatást az erasmus@pte.hu címen kérhet.