Pécsi Tudományegyetem

Erasmus+Programme

 

 

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat nyert a PTE Külügyi Igazgatósága

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Balról jobbra: Dr. Nemeslaki András, a Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Árvai Péter, Dr. Pozsgai Gyöngyi, Sándorfi Eszter, Sümegi Katalin és Prőhle Gergely, nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár látható.

Ünnepélyes keretek között vehette át a napokban a tizenegy nyertes kezdeményezés a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjat. A Tempus Közalapítvány által meghirdetett pályázatra a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Külügyi Igazgatósága négy projektjével is jelentkezett, melyek mindegyike első díjat nyert.

A Tempus Közalapítvány három kategóriában írt ki pályázatot: Az intézmény nemzetközi láthatóságának, versenyképességének, illetve vonzerejének növelése; Az intézmény (potenciális) hallgatóknak, dolgozóknak és partnereknek nyújtott szolgáltatásainak fejlesztése; valamint a nemzetközi együttműködések jó gyakorlatai.

 

Ezek közül a PTE Külügyi Igazgatósága az első kategóriában nyújtotta be Dr. Pozsgai Gyöngyi „Átfogó beiskolázási tevékenység megvalósítása a Pécsi Tudományegyetemen” című pályamunkáját, amely első díjat nyert kategóriájában. A PTE Külügyi igazgatósága a második kategóriában is adott be három pályaművet, melyek a következők voltak: Dr. Pozsgai Gyöngyi - „Komplex képzési program megvalósítása a Pécsi Tudományegyetemen a nemzetközi beiskolázási tevékenység hatékonyságának növelése érdekében”; Sümegi Katalin - „A Pécsi Tudományegyetem nemzetközi beiskolázási honlapja”; Árvai Péter - „Erasmus Buddy network Programme; Integration Camp”. A pályázatokat a megbízott külső bírálók értékelése és javaslata alapján a Tempus Közalapítvány kuratóriuma a díj elnyerésére érdemesnek találta, így a második kategóriában a pályázatok összevont első díjat nyertek. A projektek megvalósításában, melyekért a díjakat odaítélték, közreműködött még a Külügyi Igazgatóság több munkatársa is, így Sándorfi Eszter és Czéh Gábor.

 

A második kategóriában Magdali Csaba, a PTE Támogató Szolgálat vezetőjének pályázata második helyet szerzett. Az indoklás szerint a kezdeményezés egyedisége nyerte el a zsűri tetszését, hogy önkéntes külföldi hallgatókat is bevonnak a sajátos képzési igényű tanulók támogatásába, segítésébe.

 

Tarrósy István, a PTE külügyi igazgatója az igazgatóság által elnyert díjak kapcsán elmondta: „Egyetemünk kiemelt stratégiai célja a külföldi hallgatók létszámának növelése. Jelenleg mintegy kétezer-nyolcszáz nem magyar hallgatója van a PTE-nek, és a célunk az, hogy 2020-ra ez a szám elérje, sőt, meghaladja az ötezret. Ennek megteremtéséhez rendkívül fontos az átfogó nemzetközi beiskolázási kampány, és az ehhez kapcsolódó komplex program. A Tempus Közalapítványtól kapott díjak azt mutatják a számunkra, hogy jó úton haladunk e szakmai alapok megteremtésében.” – mondta az igazgató.

 

 

 

 

További információ:

Sándorfi Eszter

sandorfi.eszter@pte.hu

30/39-97-297

rovat: 
You shall not pass!